Kategorier
Berättelse Nyheter

På Barnbyn – Johanna och Ulrika berättar

På Barnbyn – Johanna och Ulrika berättar

Den 8 november, flög Johanna Lindgren och Ulrika Knuuth till Bolivia för att arbeta som volontärer på Barnbyn i fyra månader. Innan de reste samlade de inte pengar för att kunna köpa in saker som behövs på barnbyn och för att kunna hitta på något speciellt med barnen. Såhär skriver dem nu:

Vi har nu varit här i nästan två månader och tiden går väldigt fort. Vi har hunnit vara med barnen på badet, fixat lekparken och köpt in nödvändiga saker till barnbyn. Julen firande vi med god mat som sponsrats från Sverige och varje hus gjorde ett uppträdande på festkvällen som avslutades med julklappsutdelning. Bilen har lagats och renoveringen av tvättmaskinerna har planerats in i början av nästa år. Lekparken har upprustats och sportutrustning har köpts in som nya bollar och nät. På grund av olika anledningar har föreståndaren bett att få ändra på vad en del av pengarna vi samlat in ska gå till, som att upprustning av elektriciteten och stuprör i ett av husen som var planerat inte hsr blivit av utan det har istället köpts in ringklocka, solcellslampor, skrivare, projektor och högtalare. Vi har även kunnat köpa in hushållsutrustning.

Gott Nytt År

/ Johanna Lindgren och Ulrika Knuuth

Behoven på barnbyn är fortsatt stora och ni är välkomna att bidra med fler gåvor.

Till Boliviavännernas Insamlingsstiftelsen Swishnummer: 1230561589 märk Johanna och Ulrika
Eller swisha till
Johanna: 0702303200
Ulrika: 0705696825

Kategorier
Nyheter

Tack!

Tack!

Den 8 november, flög Johanna Lindgren och Ulrika Knuuth till Bolivia för att arbeta som volontärer på Barnbyn i fyra månader. Innan de åkte dit samlade de in pengar för att kunna göra något speciellt med barnen och köpa in saker till barnbyn.

Du kan läsa mer om vad de gjort hittills här

Nu skriver dem följande:

Vi vill tacka följande företag som sponsrat oss med pengar till olika saker och aktiviteter till barnbyn Villa Infantil Vida Nueva:

Muek

Vallners El & Mekaniska AB

LITA Byggkonsult Lindgrensvägbyggnader

JM Indutech AB

Casström AB

Ankis miljöval AB

Stort Tack!

/ Johanna och Ulrika, som är på plats på barnbyn sedan snart två månader.

Kategorier
Nyheter Vida Nueva blad

Nytt Vida Nueva blad

Nytt Vida Nueva blad

Läs det senaste Vida Nueva bladet genom att klicka på länken nedan. I bladet berättar bland annat Anna Nordström om när hon arbetade som volontär på barnbyn under en månad i februari. Anna berättar om sina upplevelser och sin oro för att inte kunna göra sig förstådd på spanska – något som hon när allt kommer omkring inte hade behövt vara orolig för.

VIDA NUEVA 202306

Kategorier
Berättelse Nyheter

Från arkivet – om när barnbyn invigdes

Från arkivet – om när barnbyn invigdes

Dan Kihlström, ordförande i Boliviavännernas Insamlingsstiftelse, har rotat i arkivet och hittat en artikel från Karlstads pingstförsamlings tidning från 1988 om när barnbyn invigdes. Klicka på länken nedan för att läsa.

http://boliviabarn.com/wp-content/uploads/2023/02/Artikel-om-nar-barnbyn-invigdes-1.pdf

Kategorier
Nyheter Vida Nueva blad

Nytt Vida Nueva blad

Nytt Vida Nueva-blad

Läs det senaste Vida Nueva bladet genom att klicka på länken nedan. I bladet får ni läsa om både Dan Gustafssons och Stefan och Irene Tranemyrs besök på barnbyn under hösten. Bland annat berättar Dan om ett känsligt ögonblick, med en ledsen pojke som inte har träffat sina föräldrar på 6 år.

VIDA NUEVA 202212

Kategorier
Berättelse Nyheter

Besök av Irene och Stefan

Stefan och Irene om sitt besök på barnbyn

Jhonny, föreståndaren på barnbyn, hämtade oss på flygplatsen. Skönt att komma fram efter den långa resan.

Vi startade i ett högt tempo för att hinna med så mycket som möjligt under två veckor. Vi hade fått mycket pengar från Secondhand-butiken Öppen Hand i Nyköping samt Kristna Polisförbundet och ett stort antal jobbarkompisar.

Vi bjöd in alla som bott på Barnbyn sedan 1988 samt personal. Totalt kom 80 vuxna och 20 barn. En fantastisk kväll med god mat som Miguel fixat. Miguel har tidigare bott på Barnbyn och jobbar nu med catering. Vi delade också ut nästan 500 kort som vi tagit under åren 1996-1999. Glada skratt blev det när de fick se bilderna. Benjamin som har en son som nu är 4 år var en exakt kopia av honom då han var i samma ålder.

På måndagen var det dags för en gemensam födelsedagsfest för alla som bor på Barnbyn. De har inte haft råd att fira alls under året. Vi åt Piquemacho (Bolivias nationalrätt), tårta och hade uppträdande av en proffsig clown som vi känner sedan tidigare. Det blev också Pinata och godispåsar.

Jag har som tradition att bjuda alla tonåringar på grillat kohjärta på gatan. Nu bjöd vi alla en kväll på pizza och glass, som nu finns ganska nära Barnbyn. 14 tonåringar hade vi med oss på kvällen. Mycket uppskattat. Några yngre kom till oss dagen efter och önskade pizza de också. Hämtpizza inhandlades och alla åt pizza för första gången i livet.

Ett hus målades och dit flyttade José och killarna. José har själv bott på Barnbyn och har nu hand om grabbarna som bor där.

Renovering av bilarna pågår samt inköp av köksutrustning, skolmaterial och skoluniformer är på gång.

En avskedsfest hade vi och nu är vi i Miami och kopplar av lite.

Hälsningar Stefan och Irene. Med på Barnbyn var våra kompisar Lennart och Anki, samt Ida”.

Bilderna är blandade från deras vistelse på barnbyn.

Barnen skördar lökar på barnbyn.
Besök av clown under firande av den gemensamma födelsedagen på barnbyn.
Tårtan de åt under kalaset.
Här bjuds tonåringarna på pizza.
Ingången till barnbyn som precis har målats om. Med på bild är Stefan och Irene Tranemyr.
Fest för personer som tidigare har bott på barnbyn.
Joyce på barnbyn tvättar sina kläder.
Kategorier
Nyheter

Bilder Dan Gustafsson

Nytagna bilder från Barnbyn

Dan Gustafsson besökte barnbyn i september och har delat med sig av några nytagna bilder från sin vistelse.

Barn på barnbyn som gungar.
Dags för lunch i hus 4.
Barn på barnbyn som har digital lektion.
Barn på barnbyn som ska tvätta sina kläder.
Barn på barnbyn som denna dag hade ansvar för att hjälpa till och laga middag.
Barn som har en digital lektion.
Kategorier
Årsmöte Nyheter

Årsstämma 2022

ÅRSSTÄMMA

Boliviavännernas insamlingsstiftelse

Skriv in lördagen den 26 november 2022 i kalendern, för då har Boliviavännernas insamlingsstiftelse årsstämma.

Vi samlas klockan 10:00 i Karlstad för att tillsammans gå igenom bokslut och övrig dagordning. Dan Gustafsson kommer att vara på plats och visa bilder från sin vistelse i Bolivia i september.

Exakt plats meddelas närmare årsstämman.

Kategorier
Berättelse Nyheter

Besök på barnbyn

Besök på barnbyn – Dan Gustafsson berättar

“Jag har nu varit på Villa Infantil Vida Nueva i lite mer än 2 fantastiska veckor. Att få vara på barnbyn och umgås med barnen har varit en stor glädje!

Barnen är så trygga och glada trots de omständigheter de kommer ifrån och jag vill berätta om ett exempel; en pojke som nu är 10 år gammal sa till mig en dag att han saknade sin mamma och pappa som han inte träffat på 6 år. Han var alltså 4 år när han lämnades till barnbyn, nu satt han med mig och var väldigt ledsen. Vi kramades och han fick lite av det jag kunde ge honom av värme.

Under min tid på barnbyn bjöd vi bland annat in de ungdomar som har flyttat ut från barnbyn till en riktig grillfest. Ungdomarna har under de senaste två pandemi år inte kunnat komma på besök. Flera av ungdomarna har under större delen av sin uppväxt bott på barnbyn och nu fick de, som flera av dem sa ”komma hem”. Det blev en eftermiddag med mycket glädje.

Vi har också gjort en del praktiskt under min vistelse. Bland annat har vi bytt ut större delen av belysningen på gården till lampor som drivs med solenergi, pengarna till detta kommer från Grindtorpskyrkans secondhandbutik i Täby. Dessutom har en av bilarna fått en renoverad inredning, genom att alla säten fått ny klädnad.”

– Dan Gustafsson

16-09-2022
Kategorier
Nyheter Vida Nueva blad

Nytt Vida Nueva blad

Nytt Vida Nueva-blad

Läs det senaste Vida Nueva bladet genom att klicka på länken nedan. I bladet får ni flera rapporter direkt från Bolivia genom att både föreståndaren och en av de anställda skrivit till er. Dessutom har vi några citat från barnens brev till faddrarna om deras upplevelse av pandemin.

VIDA NUEVA 202206