FAQ

Vanliga frågor och svar

Hur blir jag fadder?

Du skickar ett mail till boliviabarn@telia.com och skriver att du vill bli fadder. Berätta gärna om du vill bli fadder till ett enskilt barn eller om du vill bli barnbyfadder och stödja hela barnbyn. Väljer du att bli fadder till ett enskilt barn kommer du att få information om vilka barn som saknar faddrar och kan därefter välja ett specifikt barn att stödja.

Hur ger jag mina fadderstödspengar?

Du sätter in pengarna på vårt bankgiro 846 – 8126. Vid betalning anger du vilket barn det gäller genom att skriva ”Fadderstöd Förnamn Efternamn” alternativt ”Fadderstöd Barnbyn”.

Hur länge är man fadder?

Du är fadder till barnet så länge barnet bor på barnbyn, vilket brukar vara tills att barnet är i 20-års åldern. Men att vara fadder är inte tidsbundet, utan du stödjer så länge du själv vill och du kan välja att avsluta ditt fadderskap när du vill.

Många ungdomar som flyttat från barnbyn, vill gärna fortsätta att ha kontakt med sina faddrar, men det är något som du som fadder och ditt fadderbarn får ordna själva.

När barnet har flyttat från barnbyn kommer du få möjlighet att fortsätta stödja barnbyn genom att bli fadder till ett nytt barn eller genom att bli barnbyfadder.

Hur mycket ger man som fadder?

Du väljer själv hur mycket du vill och kan bidra med varje månad, men vanligen ger en fadder mellan 100-500 kronor i månaden.

Kan jag träffa mitt fadderbarn?

Ja, det kan du. Gör du själv en privatresa till Bolivia och vill besöka barnbyn i Quillacollo är det möjligt. Du behöver då först ta kontakt med oss i insamlingsstiftelsen innan avresa. Detta för att vi ska kunna kontakta föreståndaren för barnbyn, så att han vet om att ni planerar att besöka dem.

När ska jag ge mina fadderstödspengar?

Du kan välja mellan att ge dina fadderstödspengar varje månad eller varje kvartal. Det viktiga är att du skickar dina pengar kontinuerligt och att du är konsekvent med när du ger dem. Detta för att vi ska ha en möjlighet att varje månad skicka ut samma summa till driften av barnbyn.

Vad används mina fadderstödspengar till?

Pengarna används till driften av barnbyn som bland annat inkluderar mat, kläder, utbildning och personal.

Vad gör jag om jag måste avbryta fadderskapet?

Om behöver avsluta ditt fadderskap, mailar du oss på boliviabarn@telia.com och meddelar att du vill avsluta ditt fadderskap.

Om du skulle vilja ta upp ditt fadderskap i framtiden igen, mailar du oss igen på boliviabarn@telia.com och berättar att du vill bli fadder igen.