Hur blir jag fadder?

Hur blir jag fadder?

Vill du vara med och stödja ett barn eller stödja hela barnbyn genom att bli barnbyfadder?


Anmäl dig genom att skicka ett mail till boliviabarn@telia.com, så berättar vi mer. 

Idag finns cirka 35 barn på barnbyn i åldrarna 2 – 19 år. Vi beräknar att kostnaden för ett barn är cirka 1300 kronor per månad. Som fadder får du bidra med en valfri summa varje månad. Både stora och små bidrag behövs!

Om du anmäler intresse för att bli fadder får du information om vilka barn som saknar faddrar och kan därefter välja ett specifikt barn att stödja. Alternativt kan du välja att stödja hela barnbyn genom att bli barnbyfadder. Till ett barn behövs det ofta flera faddrar för att vi ska kunna täcka levnadskostnaden.

Fadderstödspengarna används till driften av barnbyn, som bland annat inkluderar mat, kläder, utbildning och personal. Två gånger om året skickar vi ut vårt informationsblad till alla faddrar som innehåller information om vad som senast hänt på barnbyn,  reseberättelser, uppdateringar från studiefonden och information om vårt arbete här i Sverige. Är du fadder till ett specifikt barn kommer du också att få foton av barnet och ett personligt brev i samband med jul varje år.

Det är viktigt att du som fadder skickar in dina pengar kontinuerligt för att  vi varje månad ska kunna skicka samma summa till driften av barnbyn.

Insamlingsstiftelsen skickar varje månad ut 5300 USD till driftskostnaderna för Barnbyn. Läs mer om detta under fliken insamlingsstiftelsen.

Hur ger man sina fadderstödspengar?
Som fadder ger du dina fadderstödpengar kontinuerligt. Du kan välja att sätta in pengarna varje månad eller varje kvartal. Pengarna sätter du in på vårt bankgiro 846 – 8126. Vid betalning anger du vilket barn det gäller genom att skriva “Fadderstöd Förnamn Efternamn” alternativt “Fadderstöd Barnbyn”.

Om du vill skicka en julpeng eller en födelsedagspeng till ditt fadderbarn alternativt till det personliga kontot. Gör då en separat inbetalning och märk betalningen med ”Julpeng/Födelsedagspeng/Personligt konto Förnamn Efternamn”.

Ge en engångsgåva
Du kan också sända en engångssumma om du inte just nu kan bli fadder, men ändå vill hjälpa. Varje gåva liten eller stor gör att vi kan hjälpa utsatta barn till en bra start i livet.

Sätt in ditt bidrag på bankgiro: 846-8126 eller swisha till 1230561589.
Mottagare: Boliviavännernas Insamlingsstiftelse
Märk med: Gåva Barnbyn (skriv eventuellt syfte som till exempel skor, bilar, läger osv.)

Anmälan för att bli fadder
Skicka ett mail till boliviabarn@telia.com och anmäl ditt intresse för fadder till ett specifikt barn eller för att bli barnbyfadder.

Här kan du se vilka barn som just nu behöver faddrar.

Naturligtvis kan du när som helst avsluta ditt fadderskap. Vi uppskattar om du då meddelar detta via ett mail.

Lämna ett svar