Kategorier
Berättelse Nyheter

Besök av Irene och Stefan

Stefan och Irene om sitt besök på barnbyn

Jhonny, föreståndaren på barnbyn, hämtade oss på flygplatsen. Skönt att komma fram efter den långa resan.

Vi startade i ett högt tempo för att hinna med så mycket som möjligt under två veckor. Vi hade fått mycket pengar från Secondhand-butiken Öppen Hand i Nyköping samt Kristna Polisförbundet och ett stort antal jobbarkompisar.

Vi bjöd in alla som bott på Barnbyn sedan 1988 samt personal. Totalt kom 80 vuxna och 20 barn. En fantastisk kväll med god mat som Miguel fixat. Miguel har tidigare bott på Barnbyn och jobbar nu med catering. Vi delade också ut nästan 500 kort som vi tagit under åren 1996-1999. Glada skratt blev det när de fick se bilderna. Benjamin som har en son som nu är 4 år var en exakt kopia av honom då han var i samma ålder.

På måndagen var det dags för en gemensam födelsedagsfest för alla som bor på Barnbyn. De har inte haft råd att fira alls under året. Vi åt Piquemacho (Bolivias nationalrätt), tårta och hade uppträdande av en proffsig clown som vi känner sedan tidigare. Det blev också Pinata och godispåsar.

Jag har som tradition att bjuda alla tonåringar på grillat kohjärta på gatan. Nu bjöd vi alla en kväll på pizza och glass, som nu finns ganska nära Barnbyn. 14 tonåringar hade vi med oss på kvällen. Mycket uppskattat. Några yngre kom till oss dagen efter och önskade pizza de också. Hämtpizza inhandlades och alla åt pizza för första gången i livet.

Ett hus målades och dit flyttade José och killarna. José har själv bott på Barnbyn och har nu hand om grabbarna som bor där.

Renovering av bilarna pågår samt inköp av köksutrustning, skolmaterial och skoluniformer är på gång.

En avskedsfest hade vi och nu är vi i Miami och kopplar av lite.

Hälsningar Stefan och Irene. Med på Barnbyn var våra kompisar Lennart och Anki, samt Ida”.

Bilderna är blandade från deras vistelse på barnbyn.

Barnen skördar lökar på barnbyn.
Besök av clown under firande av den gemensamma födelsedagen på barnbyn.
Tårtan de åt under kalaset.
Här bjuds tonåringarna på pizza.
Ingången till barnbyn som precis har målats om. Med på bild är Stefan och Irene Tranemyr.
Fest för personer som tidigare har bott på barnbyn.
Joyce på barnbyn tvättar sina kläder.