Kategorier
Nya faddrar

Fler faddrar behövs

Sitter på tåget, trötta men glada efter en bra helg i Karlstad. Vi, Johanna och Hanna, har fått vara med på årsmötet för Boliviavännernas insamlingsstiftelse. Där berättade vi om vår resa till barnbyn som vi gjorde för ca ett år sedan, Dan Kihlström berättade om när han och Stefan Tranemyr reste dit i början av november detta år och dessutom var det många samtal om budgeten och antalet faddrar.

De senaste åren har man skickat ut 7000 US dollar till barnbyn varje månad. Enligt budgeten framöver kommer utskicket till barnbyn att ligga på 6300 US dollar p.g.a. att ekonomin annars inte går ihop. Nere i Bolivia behöver de egentligen 8000 US dollar för att gå runt då priserna gått upp. Dessutom är det för tillfället en hög dollarkurs som gör att det behövs extra mycket pengar för att få ihop månadsutskicket.

Vi ser två möjligheter till att kunna höja månadsutskicket.

  1. Om Boliviavännernas insamlingsstiftelse får in 45 nya faddrar skulle månadsutskicket bli 7000 US dollar. Om vi vill skicka ut 8000 US dollar/månad behövs det 106 nya faddrar. Detta blir väldigt svårt men det är absolut inte omöjligt. Så genom att sprida behovet av faddrar på sociala medier samt att prata med vänner och bekanta om ditt fantastiska engagemang för barnbyn i Bolivia så kanske även de vill bli fadder och hjälpa till.
  2. Vi har gjort en liten uträkning. I dagsläget är vi ca 200 faddrar som varje månad skickar pengar till de underbara barnen i Bolivia. För att kunna skicka ut 7000 US dollar skulle vi alla behöva öka vårt månadsbidrag till Barnbyn med 34 kr. 34kr!!!! Vad får du för 34 kr här hemma i Sverige? En liten kaffe? Två Loka? Ca 2 kg potatis? Vill vi nå 8000 US dollar behöver vi faddrar lägga till 83 kr varje månad.

Självklart kan det vara så att inte alla kan ge mer varje månad. Men det finns säkert många av oss som klarar av att ge detta, vilket gör att vi i slutändan ändå kan få ihop mycket pengar. Vi kan alla hjälpas åt på olika sätt, prata med vänner och bekanta, värva faddrar, sprida på sociala medier eller öka sitt månadsbidrag. TILLSAMMANS KOMMER VI ATT KLARA AV DETTA!!