Kategorier
Nyheter

Nya bilder från projekt måla om på barnbyn!

Nya bilder från projekt måla om på barnbyn!

Nu har de flesta rum på barnbyn målats om och se så fint det blev. Barnen har varit så kreativa och själva målat alla schabloner på väggarna

Kategorier
Nyheter

Projekt måla om på barnbyn fortsätter

Projekt måla om på barnbyn fortsätter

På barnbyn har flera tak fått ny färg och även flera av rummen i husen. Hela 700 liter färg har hittills använts hittills… Men visst blir det fint? Det är barnen och ungdomarna som själva målar schabloner på väggarna.

Kategorier
Nyheter

Vi behöver din hjälp!

Vi behöver din hjälp!

Vill du hjälpa? Swisha då valfri summa till 123 056 15 89. Märk insättningen med ”corona”.
Mottagare: Boliviavännernas Insamlingsstiftelse. Dina pengar går oavkortat till Barnbyn. Tack för ditt bidrag.

”Varje gåva, liten som stor har betydelse”

Den världsomfattande coronapandemin har drabbat Bolivia och barnbyn hårt. Det bolivianska samhället har valt att stänga majoriteten av landets verksamheter, vilket bland annat inkluderar skolor, arbetsplatser, kollektivtrafik, och flertal affärer och marknader.

För barnen och personalen på barnbyn innebär det stora svårigheter gällande inköp av mat, material och andra nödvändiga artiklar. Under långa perioder har det varit total utegångsförbud i landet och både personal och barn har inte kunnat lämna barnbyn. Skolorna är stängda – sånär som några lektioner för ett fåtal årskurser, som hålls via zoom i veckan. Vilket innebär att barnen snart har hamnat ett helt läsår efter.

Vi behöver din hjälp för att barnen och personalen ska vara förbereda och få de bästa möjligheter till en tillräckligt bra behandling, vid en eventuell smitta.

Barnen och personalen hade fram tills slutet av sommaren 2020 klarat sig undan virusets framfart, men under sommaren tog sig även viruset in på barnbyn. Några i personalen har varit smittade och även några av ungdomarna. Tack och lov mår de alla bra och har klarat sig från långtidscovid. Sjukvården i Bolivia är dock inte i densamma som i Sverige. I Bolivia behöver alla själva betala för sin behandling, medicin, syrgas och andra läkemedel och produkter. Barnbyn har inte resurser för att klara av att köpa in den utrustning som behövs för att motverka covid-19 eller möjlighet att köpa in tillräcklig med hygienartiklar som behövs för att minska spridning. Barnbyn behöver hjälp!

Kategorier
Nyheter Vida Nueva blad

Nytt vida Nueva blad

Ny- gammalt vida Nueva blad

VIDA NUEVA 201912

Vårt Vida Nueva blad från december 2019 finns nu på hemsidan. Gå in och läs om när barnbyns grundaren Birgith Lamberth besökte barnbyn förra året.

Kategorier
Vida Nueva blad

Nytt Vida Nueva-blad

Nytt vida Nueva-blad

VIDA NUEVA 202006 

Kategorier
Nya faddrar

Har du sett nya Facebook-sidan?

Det finns en ny sida på Facebook som heter Villa Infantil Vida Nueva. Har du inte sett den ännu, så passa på att gå in och följ denna sida och dela den gärna i ditt eget flöde. Här publicerar vi aktuell information samt foton och filmer från barnbyn. Sidan har till syfte att informera om barnbyn både till befintliga och nya givare. För dig som redan är fadder finns också en privat grupp som du hittar på sidan. Denna grupp är inte öppen för alla, så för att komma med får man ansöka om medlemskap. I denna grupp kan man dela tankar, åsikter, frågor, bilder och annat som rör barnen och barnbyn.

 

Kategorier
Nyheter

Sommarinsamling till skor

Barnen växer och sliter snabbt ut sina skor och många behöver nya nu när det är vinter i Bolivia. Vill du skänka en extra sommargåva till detta, märk då betalningen ”Skor” så skickar vi dessa pengar i nästa utskick till barnbyn.

Bankgiro 846-8126

Swish 1230561589

Kategorier
Nya faddrar

Barn i behov av faddrar

Bilder, nya barn, saknar faddrar 2020

Kategorier
Nyheter

Resultat av insamlingen till bilarna

Förra sommaren gjordes ett upprop i Vida Nueva-bladet för en insamling till reparation av barnbyns bilar. Den här insamlingen har fortsatt under hela året och ett upprop gjordes också på Facebook i mars. Denna insamling har genererat 26 200 kr! Fantastiskt, stort tack alla som varit med och bidragit! Dessa pengar har nu skickats till barnbyn och de kommer användas för att reparera den röda jeepen. Under året har endast den vita minibussen fungerat som vanligtvis används till persontransport. Den har nu fått användas till både matinköp och materialtransporter, vilket man vanligtvis använder jeepen till.  Men nu kan den röda jeepen förhoppningsvis snart börja rulla igen. Ni får gärna fortsätta att skänka pengar till bilarnas framtida service och reparationer. Märk då inbetalningen med texten bilar.

Bankgiro 846-8126

Swish 1230561589

Kategorier
Nya faddrar

Fler faddrar behövs

Sitter på tåget, trötta men glada efter en bra helg i Karlstad. Vi, Johanna och Hanna, har fått vara med på årsmötet för Boliviavännernas insamlingsstiftelse. Där berättade vi om vår resa till barnbyn som vi gjorde för ca ett år sedan, Dan Kihlström berättade om när han och Stefan Tranemyr reste dit i början av november detta år och dessutom var det många samtal om budgeten och antalet faddrar.

De senaste åren har man skickat ut 7000 US dollar till barnbyn varje månad. Enligt budgeten framöver kommer utskicket till barnbyn att ligga på 6300 US dollar p.g.a. att ekonomin annars inte går ihop. Nere i Bolivia behöver de egentligen 8000 US dollar för att gå runt då priserna gått upp. Dessutom är det för tillfället en hög dollarkurs som gör att det behövs extra mycket pengar för att få ihop månadsutskicket.

Vi ser två möjligheter till att kunna höja månadsutskicket.

  1. Om Boliviavännernas insamlingsstiftelse får in 45 nya faddrar skulle månadsutskicket bli 7000 US dollar. Om vi vill skicka ut 8000 US dollar/månad behövs det 106 nya faddrar. Detta blir väldigt svårt men det är absolut inte omöjligt. Så genom att sprida behovet av faddrar på sociala medier samt att prata med vänner och bekanta om ditt fantastiska engagemang för barnbyn i Bolivia så kanske även de vill bli fadder och hjälpa till.
  2. Vi har gjort en liten uträkning. I dagsläget är vi ca 200 faddrar som varje månad skickar pengar till de underbara barnen i Bolivia. För att kunna skicka ut 7000 US dollar skulle vi alla behöva öka vårt månadsbidrag till Barnbyn med 34 kr. 34kr!!!! Vad får du för 34 kr här hemma i Sverige? En liten kaffe? Två Loka? Ca 2 kg potatis? Vill vi nå 8000 US dollar behöver vi faddrar lägga till 83 kr varje månad.

Självklart kan det vara så att inte alla kan ge mer varje månad. Men det finns säkert många av oss som klarar av att ge detta, vilket gör att vi i slutändan ändå kan få ihop mycket pengar. Vi kan alla hjälpas åt på olika sätt, prata med vänner och bekanta, värva faddrar, sprida på sociala medier eller öka sitt månadsbidrag. TILLSAMMANS KOMMER VI ATT KLARA AV DETTA!!