Kategorier
Nyheter

Vi behöver din hjälp!

Vi behöver din hjälp!

Vill du hjälpa? Swisha då valfri summa till 123 056 15 89. Märk insättningen med “corona”.
Mottagare: Boliviavännernas Insamlingsstiftelse. Dina pengar går oavkortat till Barnbyn. Tack för ditt bidrag.

“Varje gåva, liten som stor har betydelse”

I Europa börjar smittspridningen av covid-19 avta och restriktioner och rekommendationer lättas i flera länder. Vi har en högt antal vaccinerade och de som inte tagit sin tredje dos vaccin kommer snart att göra det. I Bolivia är situationen helt annorlunda. Många bolivianer har ännu inte tagit sin första dos vaccin och ännu färre sin andra. I Bolivia är pandemin fortfarande en stor del av befolkningens verklighet.

Fram till slutet av sommaren 2020 hade barnen och personalen på barnbyn klarat sig undan virusets framfart, men under sommaren tog sig även viruset in på barnbyn för första gången. Några i personalen blev smittade och även några av ungdomarna. Tack och lov har alla som blivit smittade på barnbyn klarat sig bra och klarat sig ifrån långtidscovid. Sjukvården i Bolivia är dock inte densamma som i Sverige. I Bolivia behöver alla själva betala för sin behandling, medicin, syrgas och andra läkemedel och produkter. Barnbyn har inte resurser för att klara av att köpa in den utrustning som behövs för att motverka covid-19 eller möjlighet att köpa in tillräcklig med hygienartiklar som behövs för att minska spridning. Barnbyn behöver hjälp!

Coronapandemin har drabbat Bolivia och barnbyn hårt. Det bolivianska samhället har under långa perioder valt att stänga ned majoriteten av landets verksamheter, vilket bland annat inkluderar skolor, arbetsplatser, kollektivtrafik, och flertal affärer och marknader.

För barnen och personalen på barnbyn har detta inneburit stora svårigheter gällande inköp av mat, material och andra nödvändiga artiklar. Under långa perioder har det varit utegångsförbud i landet och både personal och barn har inte kunnat lämna barnbyn. Skolorna är 2022 äntligen öppna igen, men har under större delen av pandemin varit stängda. Även om vissa lektioner har hållits digitalt via zoom, har mycket av skolundervisningen halkat efter och barnen har hamnat läsår efter.

Vi behöver din hjälp för att barnen och personalen ska vara förbereda vid smitta och få den bästa möjligheten till en tillräckligt bra behandling.

Artikeln uppdaterades i februari 2022