Kategorier
Nyheter

Vi behöver din hjälp!

Vi behöver din hjälp!

Vill du hjälpa? Swisha då valfri summa till 123 056 15 89. Märk insättningen med ”corona”.
Mottagare: Boliviavännernas Insamlingsstiftelse. Dina pengar går oavkortat till Barnbyn. Tack för ditt bidrag.

”Varje gåva, liten som stor har betydelse”

Den världsomfattande coronapandemin har drabbat Bolivia och barnbyn hårt. Det bolivianska samhället har valt att stänga majoriteten av landets verksamheter, vilket bland annat inkluderar skolor, arbetsplatser, kollektivtrafik, och flertal affärer och marknader.

För barnen och personalen på barnbyn innebär det stora svårigheter gällande inköp av mat, material och andra nödvändiga artiklar. Under långa perioder har det varit total utegångsförbud i landet och både personal och barn har inte kunnat lämna barnbyn. Skolorna är stängda – sånär som några lektioner för ett fåtal årskurser, som hålls via zoom i veckan. Vilket innebär att barnen snart har hamnat ett helt läsår efter.

Vi behöver din hjälp för att barnen och personalen ska vara förbereda och få de bästa möjligheter till en tillräckligt bra behandling, vid en eventuell smitta.

Barnen och personalen hade fram tills slutet av sommaren 2020 klarat sig undan virusets framfart, men under sommaren tog sig även viruset in på barnbyn. Några i personalen har varit smittade och även några av ungdomarna. Tack och lov mår de alla bra och har klarat sig från långtidscovid. Sjukvården i Bolivia är dock inte i densamma som i Sverige. I Bolivia behöver alla själva betala för sin behandling, medicin, syrgas och andra läkemedel och produkter. Barnbyn har inte resurser för att klara av att köpa in den utrustning som behövs för att motverka covid-19 eller möjlighet att köpa in tillräcklig med hygienartiklar som behövs för att minska spridning. Barnbyn behöver hjälp!